Yritys - Murska

Murska – Tuottavuutta luonnollisesti

Murska on maailman vanhin ja suurin rehuviljan murskesäilöntään sopivien myllyjen valmistaja.

 

Aimo Kortteen Konepaja Oy

Murska – Tuottavuutta luonnollisesti

Olemme erikoistuneet rehuviljan käsittelyyn tarvittavien koneiden valmistukseen. Olemme maailman johtava valmistaja kostean viljan murskesäilöntään sopivien myllyjen valmistajana.

Kehitämme ja valmistamme teknologiaa, joka säästää ympäristöä, helpottaa maataloustyötä ja parantaa maatilojen kannattavuutta. Haluamme palvella maatiloja ja urakoitsijoita kokonaisvaltaisesti, siksi toivomme pitkiä asiakassuhteita.

Murskesäilöntämenetelmää kehitetään yhteistyössä kotimaisten (VTT, MTT, TTS) ja ulkomaisten tutkimuslaitosten kanssa.

Päätuotteitamme ovat Murska -valssi- ja kiekkomyllyt, spiraalikuljettimet, ruokintajärjestelmät, rehusekoittimet ja traktoreiden Raju-levikevanteet.

 

Yrityksemme arvot

Yrityksen arvoissa korostetaan lupauksien, laadun ja luotettavuuden tärkeyttä, ekologisten arvojen huomioimista ja hyvää asiakaspalvelua.

 

Työnantajana

Työnantajana Aimo Kortteen Konepaja Oy on vakaa ja merkittävä paikallinen työllistäjä, joka tänäkin päivänä nojaa vahvasti tilallisilta saatavaan palautteeseen ja jatkuvaan tuotekehitykseen. AKK tekee myös jatkuvaa tutkimusyhteistyötä eri maissa eri tahojen kanssa.

Murskesäilöntä keksittiin yli 50 vuotta sitten

Viljan murskesäilönnän keksivät syksyllä 1969 ylivieskalaiset Aimo ja Gunnar Korte. Heidän viljankuivurinsa oli rikkoutunut, mutta veljekset tiesivät, että kosteaa viljaa voisi säilöä kuten nurmirehua, kun sen ensin murskaisi. Säilöntämenetelmän oli keksinyt ja tehnyt kuuluisaksi nobelisti Artturi Ilmari Virtanen muutamaa vuosikymmentä aikaisemmin, mutta aiemmin sitä oli käytetty vain nurmirehulle. Koska 1969 litistemyllyjä ei ollut saatavilla päättivät veljekset rakentaa sellaisen itse. Ensimmäinen valssimylly tehtiin yhteistyössä naapuritilan kanssa. Aimo Kortteen Konepaja Oy sai alkunsa.

Murska historia
Siirry takaisin sivun alkuun